Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Протест в Пловдив: „Не искаме тук да има детска ясла“

Общини

Протест в Пловдив: „Не искаме тук да има детска ясла“

Протест в Пловдив: Не искаме тук да има детска ясла - Tribune.bg

Протест срещу строеж на детска ясла в Пловдив – хората в район „Тракия“ твърдят, че тя трябва да се построи някъде другаде, за да се запази зелената площ между блоковете.

„Детето ми играе тук всеки ден – на тези зелени площи. Вече сме събрали над 200 подписа, но очакваме да се съберат още толкова. Ние сме добре подготвени за разговора с кмета“, обяснява Гергана, която живее в една от жилищните сгради в района, предаде БТВ.

„На територията на квартал „Тракия“ има много поземлени имоти, които са със статут на детско заведение. Те са значително по-подходящи, тъй като точно този зелен терен е изцяло затворен от блоковете. Има много деца, които играят на тази зелена поляна“, каза и Стефани Тодорова, която е председател на инициативния комитет.

Останалите хора, които са се събрали, за да протестират, също настояват да се запази тази площ, за да играя свободно децата на импровизираното игрище и на детската площадка.

„Моето мнение е, че трябва да се изиска от кмета на Пловдив и от районни кмет да запознаят живущите тук с всички общински терени и те да бъдат обявени в кметството на район „Тракия“. Това игрище тук трябва да се обезопаси, защото съм забелязал, че топките излизат на уличното платно“, твърди адвокат Благой Стоянов.

„По време на предизборната кампания многократно заявих, че ще работя в този район да бъде изградена нова детска ясла. През 2007 г. са отредени 6-7 терена за изграждане на ясли, градини и училища. На тези терени не може да се изгради мол или друга сграда, а детско заведение“, поясни и районният кмет Георги Гатев.

Той поясни обаче, че  към момента няма осигурено финансиране за изграждането на детска ясла и в момента се кандидатства за тези средства.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети детска ясла
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати