Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Протест затвори Подбалканския път заради наводнените карловски села: „Асфалт не се яде, но в кал не се живее!“

Общини

Протест затвори Подбалканския път заради наводнените карловски села: „Асфалт не се яде, но в кал не се живее!“

Протест затвори Подбалканския път заради наводнените карловски села: Асфалт не се яде, но в кал не се живее! - Tribune.bg
Снимка:

Жители на карловските села, които бяха засегнати от наводнението през 2022 година, се събраха на протест в село Кърнаре. Те поискаха държавата да плати забавените суми за възстановяване на инфраструктурата, която беше разрушена от бедствието.

Протестиращите блокираха движението както по Подбалканския път, така и към прохода „Троян – Кърнаре“. Жители на засегнатите населени места издигнаха плакати „Нормални улици и мостове. Толкова много ли искаме?", „Не искам да живея в страх!", „И Каравелово е България!" и „Асфалт не се яде, но в кал не се живее!“.

На протеста се събраха хора от пострадалите села Богдан, Каравелово, Слатина, Розино, Христо Данево, както и кметът на Карлово Емил Кабаиванов и колегите му от населените места в региона, с искане Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерския съвет да отпусне 38 милиона лева за строителството на разрушените от наводнението мостове, улици и за укрепване на речните корита.

Досега община Карлово е получила едва 17 милиона, които са недостатъчни, за да бъдат завършени строителните дейности, а хората недоволстват от забавянето на обещаните средства.

 

„Ако до две седмици не получим финансиране, ще преминем към гражданско неподчинение и блокадите ще станат безсрочни“, предупреди кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

В началото на днешното заседание на парламента  служебният премиер обеща, че в максимално кратък порядък ще бъде събрана Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет и ще се прецени какви са възможностите да се предоставят средства.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати