Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. След сигнала за изсечените дървета: Поискаха оставката на кмета на Дупница

Общини

След сигнала за изсечените дървета: Поискаха оставката на кмета на Дупница

След сигнала за изсечените дървета: Поискаха оставката на кмета на Дупница - Tribune.bg
Снимка:

Сигнал за изрязани 13 декоративни дървета в централната градска част на Дупница, в близост до Общината, е постъпил в полицията в града. По данни на подалия сигнала, деянието е осъществено за времето от полунощ до 12:50 часа на 14 април. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата.

Сигнал: В Дупница режат здрави дръвчета без никаква причина - (СНИМКИ/ВИДЕО)

В изявление, изпратено до медиите, кметът на Дупница Първан Дангов посочи, че Общината има спечелен проект по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Република Северна Македония за засаждане на цветя в пространството пред сградата на общинската администрация.  

Кметът на Дупница си поиска 9200 лева заплата

Ландшафтен архитект посетил Общината за изработка на работния проект и е препоръчал да бъде подготвен теренът, като се премахнат дървесни видове, които представляват опасност за преминаващите. Такива дървета е имало от видовете бор, липа и други, се сочи в позицията на кмета.  

Това пространство по архитектурния проект и оформление на сградата е за цветя, а не е за високи дървета. Част от дърветата са повдигнали плочките с кореновата си система, а сухите клони са предпоставка за възникване на инциденти, се отбелязва още в позицията на кмета на Дупница. 

По думите на кмета проектът предвижда да бъдат засадени цветя, които ще се обновяват периодично. Пространството в центъра на Дупница ще бъде попълнено с хумус и ще бъдат направени цветни алеи.

Дангов посочва още, че само от началото на годината са купени и засадени над 3 000 фиданки в различни райони на община Дупница. "Премахването на опасните дървета е започнало в неделя, защото в района преминават по-малко хора.

Кметът на Дупница шашка всички с кръшни ориенталски танци (ВИДЕО)

Работниците на Общината полагат извънреден труд и аз присъствах лично, защото очаквах да има ескалация на напрежението", заявява още кметът на Дупница. Междувременно от общинската структура на ПП КОД (Консервативно обединение на десницата) - Дупница заявиха в писмо до медиите възмущението и крайното си несъгласие с ескалиращите и недопустими действия на кмета Първан Дангов.

„Бяхме търпеливи, проявихме нормална толерантност и дадохме достатъчно време на новия кмет, за да докаже, че заслужава да управлява общината. За съжаление, безотговорното му поведение днес мина всякакви граници и единственото, което ни остава да предприемем, е да поискаме оставката му", заявяват от партията.  

Оттам посочват, че са напълно наясно с формалните юридически механизми за отстраняване на избран кмет от поста му, но са морално задължени, като граждани и политици, да реагират, особено след  действията с отрязването на 13 дървета в идеалния център на Дупница, се сочи в позицията на КОД, изпратена до медиите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети