Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. СКАНДАЛ! ТЕРЗИЕВ ОПИТВА ДА ОТМЪКНЕ ИМОТИ ОТ СПОРТНОТО МИНИСТЕРСТВО

Спорт

СКАНДАЛ! ТЕРЗИЕВ ОПИТВА ДА ОТМЪКНЕ ИМОТИ ОТ СПОРТНОТО МИНИСТЕРСТВО

СКАНДАЛ! ТЕРЗИЕВ ОПИТВА ДА ОТМЪКНЕ ИМОТИ ОТ СПОРТНОТО МИНИСТЕРСТВО - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на Столична община Васил Терзиев опитва да придобие редица спортни имоти със скандален доклад в Столичния общински съвет. Включително такива, които са собственост на Министерството на младежта и спорта.

Такъв е случаят със стадион „Септември“. Както и със стадион "Юнак", собственост на държавното търговско дружество Национална спортна база с принципал спортното министерство.

С внесен в Столичния общински съвет доклад от кмета Терзиев и председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров се иска именно стадионите "Септември" и "Юнак" да преминат в актива на Столична община.

И това при положение, че именно администрацията на Терзиев оряза парите за спорт на софиянци.

Отделен въпрос е, че Столична община от години не инвестира в спортна инфраструктура и е доказан лош стопанин на такава.

По информация на NOVSPORT.COM от спортното министерство са останали крайно изненадани от доклада и не са участвали в съгласувателни процедури за въпросните имоти.

Подобно решение задължително трябва да премини и през Министерски съвет.

Идея за изваждането на стадион "Септември" от актива на ММС е лансирана от Димитър Илиев приз януари пред депутати на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, членове на спортната парламентарна комисия,  но е срещнала яростна съпротива от бившия спортен министър Красен Кралев.

Ако причината за искането е, че досегашният министър на спорта Димитър Илиев не се е справял с управлението на имотите, тя вече не е актуална, тъй като той сдаде поста си.

От друга страна, още преди Илиев, стадион "Юнак" възроди легендарната ледена пързалка, на която са израснали поколения софиянци.

И е изключително важно сегашното ръководство на министерството, макар и служебно, да не допуска подобна подигравка със спортната база. Защото зад подготвяното решение прозират интереси, които със сигурност не са свързани със спорта.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Левски, стадион
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети