Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. СОС се събира извънредно на 27 февруари

Общини

СОС се събира извънредно на 27 февруари

СОС се събира извънредно на 27 февруари - Tribune.bg
Снимка:

В дневния ред са включени три важни доклада

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свиква извънредно заседание другия вторник, 27 февруари от 10.00 часа.

В дневния ред са включени доклади от изключителна важност, които не търпят отлагане, посочва Петров. Първият е от кмета на София Васил Терзиев относно участие на районните администрации в проекти по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд".

"Точката бе внесена и като извънредна по време на вчерашното заседание, но новото мнозинство успя да я отложи и отново бе блокирана възможността софиянци да санират своите сгради с помощта на европейски средства. Очаквам във вторник колегите от всички политически формации в градския парламент да подходят отговорно, защото всички ние дължим на столичани съдействие за решаване на проблемите им, за каквото ни гласуваха доверие на местните избори", посочва председателят.

Ще бъде разгледан и доклад от заместник-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов относно кандидатстване на Столичната община по програма "Околна среда" за отпускане на средства за инвестиции в техническото подобряване на системата на Зоологическата градина.

Третият доклад, който очаква одобрение от съвета е отново на Барбутов, който е и зам.-кмет по европейски политики, международна дейност и туризъм. Целта е Столичната община да има възможност да кандидатства за безвъзмездно финансиране по програма "Техническа помощ".

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети СОС, заседание
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати