Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. СОС смени ръководствата на 6 общински дружества

Общини

СОС смени ръководствата на 6 общински дружества

СОС смени ръководствата на 6 общински дружества - Tribune.bg
Снимка:

Столичният общински съвет (СОС) смени ръководствата на шест общински дружества, като единствено Стоян Братоев остава в Съвета на директорите на "Метрополитен". "За" гласуваха 31 общински съветници, "против" - 29, "въздържал се" нямаше.

СОС прие доклад относно обявяване на публичен избор за членове на съвети на директори и надзорни съвети на общинските търговски дружества "Център за градска мобилност", "Столичен електротранспорт", "Столичен автотранспорт", "Метрополитен", "Топлофикация София" и "Софинвест". Той беше внесен от общинските съветници Карлос Контрера от ВМРО и независимите общински съветници Севделина Петрова и Красимир Гълъбов, припомня БТА.

Вчера от ГЕРБ-СДС и "БСП за България" обявиха, че са готови да се разделят с Димитър Дилчев, Слав Монов и професор Стоян Братоев, ръководители на Центъра за градска мобилност, на "Столичен автотранспорт" и на "Метрополитен". Тогава Ваня Григорова се разграничи от позицията на социалистите в СОС и заедно с кмета Васил Терзиев и съветниците от ПП-ДБ защити оставането на дългогодишния шеф на Метрото. "Изхвърлянето на Стоян Братоев като директор на "Метрополитен" е атентат срещу софиянци", заяви на извънреден брифинг в Столичния общински съвет кметът на София Васил Терзиев. Той каза още, че е гневен, потресен и ядосан.

Днес докладът бе приет с гласовете на групите на ГЕРБ-СДС, БСП, ИТН, Благовест Георгиев, който стана независим, след като бе изключен от групата на "ПП-ДБ" ("Спаси София"), Карлос Контрера от ВМРО и двамата независими съветници Севделина Петрова и Красимир Гълъбов, които бяха изключени от "Възраждане".

В обяснение на отрицателен вот общинският съветник Борис Бонев от ПП-ДБ (СС) благодари на "Синя София", "Възраждане" и на Диана Тонова от БСП, че, независимо от политическите различия, са заели принципна позиция.

"Политика без принципност е търгачество, икономически мнозинства", посочи той. Бонев се обърна към останалите общински съветници и заяви, че може би тази вечер ще се приберат щастливи от почерпката, която са получили. "Много политици( много бързо забравят, че техните действия нямат отношение само към собствения им живот и джоб, а към живота на милиони", каза Бонев. "Тази отговорност очевидно не може да я носите, след като дадохте на анонимни шест общински дружества", добави той.

Безобразие сътвориха днес. Счита се за нормално да смениш управителите на тези дружества без никакви конкурси. Ние искахме да има честни конкурси. Временните неща често стават постоянни, нали тези хора после ще правят конкурсите. Това каза кметът на София Васил Терзиев в предаването "Лице в лице" на bTV.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати