Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. СОС взе от държавата три стадиона, спортното министерство не се съгласи

Общини

СОС взе от държавата три стадиона, спортното министерство не се съгласи

СОС взе от държавата три стадиона, спортното министерство не се съгласи - Tribune.bg
Снимка:

Стадион „Георги Аспарухов“ и още два столични стадиона се прехвърлят от държавна в общинска собственост. Решението е единодушно на Столичния общински съвет. Това се счита за поредна крачка към придобиването на „Герена“ от „Левски“ чрез дългосрочна концесия, което би позволило изграждането на нов стадион за „сините“.

С 46 гласа „за“ и нито един "против" и "въздържал се" СОС гласува придобиването на "Герена", стадион "Септември" и стадион "Юнак".    

СКАНДАЛ! ТЕРЗИЕВ ОПИТВА ДА ОТМЪКНЕ ИМОТИ ОТ СПОРТНОТО МИНИСТЕРСТВО

От Министерствто на младежта и спорта реагираха и заявиха, че не са били уведомени от страна на Столична община за намеренията й да придобие в собственост СК „Септември“ и стадион „Юнак“, като за стартиралата процедура и приетия от Столичния общински съвет доклад, от ведомството не е търсено становище във връзка с взетите по тях решения.

Поради липсата на ясно изразени мотиви за необходимостта от придобиването на въпросните имоти и яснота относно бъдещото им управление, ползване, поддръжка и модернизация, Министерството на младежта и спорта изразява несъгласие посочените имоти да преминат в собственост на Столична община.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети СОС, стадиони
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати