Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. Спортна зала „Слатина”: 7000 кв./м разгърна площ с игрища на открито и закрито

Общини

Спортна зала „Слатина”: 7000 кв./м разгърна площ с игрища на открито и закрито

Спортна зала Слатина: 7000 кв./м разгърна площ с игрища на открито и закрито - Tribune.bg
Снимка:

До 2 години София ще има нова спортна зала със 7000 кв./м разгърна площ, съобщи председателят на СОС Георги Георгиев на брифинг в Столичния общински съвет.

Съоръжението се казва спортна зала “Слатина”, а инвестицията е в размер на 11 200 млн. лв. без ДДС.

Теренът се предоставя за срок от 30 години на БУБА баскет, учениците и гражданите ще имат на разположение 20 часа седмично безплатно ползване на залата, както и близо 100 часа седмично безплатно ползване на многофункционалното игрище. След гласуване от СОС на Спортната зала ще са необходими 24 месеца за строителство и 7 месеца за проектиране, обясни шефът на СОС.

Георгиев уточни, че Спортната зала “Слатина” ще има две баскетболни игрища на закрито, съвременна фитнес зала, четири скуош игрища.

“Има и игрища на открито - едно основно, комбиниращо в себе си възможности за волейбол и баскетбол; футболно игрище с възможност за допълнително разделяне, игрища за по-малки отбори; самостоятелно многофункционално игрище за баскетбол и волейбол. Тези открити игрища са част от амбицията ни в максимална степен да се оползотвори теренът, който предоставя Столична Община”, каза още Георгиев.

“Това е неимоверен труд, плод на дългогодишна мечта. Всичко стартира преди 8 години с един мой приятел, който вече не е между нас, и тази мечта ще бъде посветена на него”, заяви председателят на БУБА Баскет Борислав Хаджирусев.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от София

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати