Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. Столична община успокои: Гредите по ул. „Цар Шишман“ са части от пейки, но не е готово

Общини

Столична община успокои: Гредите по ул. „Цар Шишман“ са части от пейки, но не е готово

Столична община успокои: Гредите по ул. Цар Шишман са части от пейки, но не е готово - Tribune.bg
Снимка:

„Дървените греди са част от конструкции за пейки, които ще бъдат разположени по ул. „Цар Шишман“ по проект „Изграждане, възстановяване и обновява на публични пространства от централна градска част - Зона 2“, съобщиха късно в неделя от пресцентъра на Столичната община.

„Изпълнителят на Зона 2 е „Парсек груп“. Компанията е разположила на мястото на ул. „Шишман“, на което трябва да бъдат пейките, дървените елементи за техния монтаж.

По проекта се предвижда поставяне на градско обзавеждане (пейки) близо до двете училища – 133. СУ „Ал. Пушкин“ и 7. СУ „Св. Седмочисленици“.

Столичната община изиска от строителя да премести елементите от пешеходното пространство.

Дирекция „Контрол на общественото строителство” е започнала проверка и при установяване на нарушения в организацията на работа на изпълнителя ще бъде наложена глоба.

Цялостното изпълнението на проекта има значителна забава на строителните дейности спрямо сроковете по договор. Максималната глоба за забава е 30% от договора, или около 1.6 млн. лв.

През октомври, още преди встъпването си в длъжност, кметът Васил Терзиев подаде сигнал до Европейската прокуратура за установени нередности в голяма част от ремонтите в София, описани в доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Сигналът включва установени нередности, включително по възлагането на ремонтите в Зона 2 и Зона 4. Зона 2 включва и частите от ул. „Цар Шишман“ и ул. „6-ти септември”, които се ремонтират от „Парсек груп”, за сумата от 5 348 158 лв. без ДДС. Миналата седмица управляващият орган на програмата наложи санкция в размер на 217 346 лв., по този договор, сключен през 2022 г.“, съобщиха от Столичната община.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Шишман

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Още новини от София

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети