Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Столичната община спря провеждането на несъгласуван „Луковмарш“ пред НДК

Общини

Столичната община спря провеждането на несъгласуван „Луковмарш“ пред НДК

Столичната община спря провеждането на несъгласуван Луковмарш пред НДК - Tribune.bg
Снимка:

Със заповед на Столичната община е прекратено провеждането на „Луковмарш“ на 10 февруари 2024г. в София, съобщиха от Столичната община.

Заповедта е издадена след като от СДВР е получено уведомление до кмета на Столичната община, че в района на НДК се събират представители на организатора и техни привърженици с цел провеждане на заявено мероприятие - шествие, което не е съгласувано от Столичната община. Съгласно издадената заповед провеждането на мероприятието се прекратява, а СДВР трябва да предприемат необходимите действия, съгласно чл. 13, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите за осигуряване на обществения ред.

От Столична община е съгласувано само провеждането на церемония на ул. „Тракия“ 1, след като заповедта за забрана за провеждане на шествието бе обжалвана от организатора и отменена от Административен съд – София град.

Според организаторите на „Луковмарш“ днешната порява е била репетиция за същинското шествие на 17 февруари. „В отговор на репресиите решихме, че който не иска един „Луковмарш“, ще получи цели няколко“, пишат организаторите в социалната мрежа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети