Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Терзиев готов с план как да оздравява предприятието за третиране на отпадъците

Общини

Терзиев готов с план как да оздравява предприятието за третиране на отпадъците

Терзиев готов с план как да оздравява предприятието за третиране на отпадъците - Tribune.bg

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъците, обяви столичният кмет Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

Целта на плана била „да бъдат възстановени напълно нормалната работа на предприятието и да се произвежда продукт с качествени показатели, така както заводът за третиране на отпадъци е проектиран“.

„Въпреки похарчените от предишното управление близо 114 млн. лева за последните три години, повече от 2/3 от машините и съоръженията са за основен ремонт, а предприятието не е могло да работи нормално. Липсата на поддръжка, съчетана с неработещите системи за обезпрашаване, са довели до поетапно дефектиране на основни съоръжения. А без тях няма как да има работещ производствен процес“, оплаква се кметът.

Според него, още по време на кампанията, темата със събирането на отпадъците на София и тяхната преработка е била централна за тях.

„Защото предишните управляващи упорито отказваха да нарушат комфорта си и бяха оставили нещата на самотек. Което със сигурност щеше да доведе до поредна криза с боклука. За да избегнем тази криза още в първите дни назначихме одит в ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ и в резултат предадохме доклада на вътрешния одит в прокуратурата“, пише Терзиев.

Оздравителният план ще се изпълнява в три етапа – спешни, краткосрочни и дългосрочни мерки.

„Спешните са да намерим решения и да намалим времето за реакция, мерките за справяне с честите аварии, блокажи и други проблеми, които реално намаляват ефективното работно време на машините. Освен това започна процесът за попълване на недостигащия персонал в ключовите места на производството. Но може би най-важното е, че вече е възстановена координацията между екипите. А това, както всички знаем, е ключова предпоставка за много по-добър и по-ефективен работен процес“, обяснява още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати