Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Терзиев: Искаме нови конкурси в общинските дружества с ясна и отворена процедура

Общини

Терзиев: Искаме нови конкурси в общинските дружества с ясна и отворена процедура

Терзиев: Искаме нови конкурси в общинските дружества с ясна и отворена процедура - Tribune.bg
Снимка:

„Борим се за нови конкурси, които веднага да тръгнат, с ясна, отворена процедура, които да докарат най-добрите кандидати”.

Това заяви Васил Терзиев след като вчера ресорните комисии по инженерна инфраструктура и икономика в СОС приеха доклада за избор на временни ръководства на шест общински дружества – „Топлофикация”, всичките транспортни оператори и „Софинвест”. Решението беше взето, тъй като мандатите на настоящите ръководства са изтекли.

„Как се управляват тези дружества има отношение към живота на всеки софиянец”, заяви Терзиев.

„Когато слагаш в управлението на Метрополитен петима души, чийто допир с метрото е най-много, че са се возили на метрото … Такива са предложенията. Много от тези хора нямат нужните компетенции. Проблемът с временните назначения е, че доста често стават трайни. Мисля, че за 3-4 месеца – времето за провеждане на качествени конкурси, тези хора няма да научат коя дирекция къде е”, заяви Терзиев.

По думите му на „Топлофикация” мандатът на постоянното ръководство е изтекъл през 2021 г. „Изведнъж настана истерия, че Терзиев не е направил нищо. А вие къде бяхте 3 години? Изведнъж стана най-важно от днес за утре да вкараме 120 страници доклад, който се чете вечерта преди заспиване, за да се дискутира сутринта на комисия”, каза столичният кмет.

„Ние внесохме доклад, който предлага съвсем друг подход към тези конкурси. Той е без временни ръководства. Важно е да бъде отворено, прозрачно”, каза Терзиев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дружества
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати