Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Терзиев съзря атентат в решението за смяна на шефовете в 6 общински фирми

Общини

Терзиев съзря атентат в решението за смяна на шефовете в 6 общински фирми

Терзиев съзря атентат в решението за смяна на шефовете в 6 общински фирми - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на София нарече "атентат срещу града" смяната на шефа на столичното метро и посочи, че го е срам, защото директорът на Столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев не заслужава да бъде отстранен от поста по този начин, тъй като е работил за развитието на града.

Ще бъдат сменени шест ръководители на общински дружества. Те ще бъдат заменени с 30 души, за които никой нищо не знае, заяви Терзиев.

"Какви са квалификациите на тези хора, които ги правят добри за управлението на 3 милиарда ресурс? Къде са стандартите, по които решаваме, че махаме едни от най-добрите управители и екипи, а други които не се справят, може би, толкова добре ги оставяме. Каква е логиката? Малко по-емоционален съм, тъй като за мен тук има и изключително личен елемент лична обида за това какво отношение показваме към един изключително достоен човек. Човек, който се е занимавал с развитието на този град. Много преди ние въобще да мислим, че се занимаваме с политика. Човек, на който София дължи много за развитието си. Не само на метрото, защото покрай метрото се развива целият ни град. Този човек с този доклад, който е спечелил много избори на определена партия, го изхвърлят. Вместо с почести и паметник приживе да му вдигнат.  Този човек го изхвърлят по най-недостойния начин. Това ли е отношението ни към хората, които се грижат за развитието на града ни?, попита градоначалникът, цитиран от БНР.

Един от носителите на доклада за смяната на ръководствата на общинските дружества е Карлос Контрера.

"Тези хора станаха обект на атаки от администрации, от общински съветници. И считаме, че от една страна, за да им запазим и репутацията им и да им дадем шанс да не станат изкупителни жертви, докато приключат конкурсите на боричканията в Столична община, по-добре да ги освободи, за да не стават боксови круши в следващите месеци, когато ще се провеждат конкурси. Това ще даде възможност на тези хора да участват в конкурса те, без да бъдат засегнати от атаки, че видите ли те досега управлявали с какви очи се явяват", обясни той.

Предложените за ръководители на общинските дружества ще изпълняват длъжността до нов конкурс. Те са работили са общинските дружества, някои на местно, други на национално ниво, категоричен бе Контрера.

Докладът за избор на временни ръководители на шестте общински дружества се очаква да бъде гласуван утре на редовната пленарна сесия на Столичния общински съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати