Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. Терзиев върна стар шеф на завода за боклук, Фандъкова го махна през 2016 заради смъртта на работник

Общини

Терзиев върна стар шеф на завода за боклук, Фандъкова го махна през 2016 заради смъртта на работник

Терзиев върна стар шеф на завода за боклук, Фандъкова го махна през 2016 заради смъртта на работник - Tribune.bg
Снимка:

Николай Савов ще е временно изпълняващ до провеждането на конкурс, ще търси доказателства за безстопанственост при предишното ръководство

„Общинското предприятие „Столично предприятие за третиране на отпадъци” (СПТО) има нов временно изпълняващ длъжността директор. Николай Савов поема управлението, след като миналата седмица се разделихме с досегашния директор поради установени недобри управленски методи и практики“.

Това обяви в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

„Основната задача на г-н Савов е да анализира състоянието на завода за отпадъци и има ли данни за безстопанственост при управлението му през последните години. Негов приоритет ще бъде да подобри състоянието и ефективността на предприятието. Вярвам, че той ще успее бързо да ще оздрави завода. Г-н Савов има дългогодишен опит в областта на управлението на отпадъците. От създаването на СПТО през 2013 г. до 2016 г. е бил негов директор, познава добре структурата му и спецификата на работа в него. Работил е и като експерт в „Депо за неопасни отпадъци и ПСОВ „Садината “, като заместник-кмет „Европейски фондове и екология“ в община Елин Пелин. Николай Савов е доктор на науките в областта на електрониката, енергетиката и автоматизацията и е главен асистент в Техническия университет в София. Ще представим в следващите дни какво сме заварили и след  разпоредения от мен финансов и технически одит ще покажем цялата картина в предприятието. За избора на нов директор на завода ще бъде обявен конкурс“, обяснява кмета.

Николай Савов беше начело на общинското предприятие от 2013 до 2016 г. Той беше освободен от длъжност заради инцидент с общ работник от бившия кмет Йорданка Фандъкова. Работникът  падна от стълба, беше откаран в „Пирогов“, но почина. Тогава Фандъкова смени шефа и разпореди проверка за здравословните и безопасни условия на труд в завода. Беше съобщено и за други случаи, които имало пропуски в безопасните условия на труд, които отидоха в Инспекцията по труда.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от София

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети