Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. В деня на София: Тържествено заседание на СОС и връчване на званието „почетен гражданин“ (СНИМКИ)

Общини

В деня на София: Тържествено заседание на СОС и връчване на званието „почетен гражданин“ (СНИМКИ)

В деня на София: Тържествено заседание на СОС и връчване на званието почетен гражданин (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

Различни прояви, тържествена сесия на СОС и връчване на званието „почетен гражданин“ на столицата маркираха отбелязването на днешния празничен за София 17 септември.

„Честит празник! Честит празник на мъдростта, на съзиданието с любов, с вяра и с надежда. За всички нас, които работим за София, това е не само градски, но и личен празник, защото е празник на усилията и работата на всеки от нас. На този последен 17 септември, в който сме заедно в залата на общинския съвет в този състав, искам да благодаря на всеки един“, заяви кметът Йорданка Фандъкова.

„За мен беше чест да сме един отбор, често прекарвайки повече време заедно, отколкото със своите семейства. Затова Ви благодаря за търпението и че устояхте на денонощния ми тормоз със задачи и обаждания“, добави тя.  Фандъкова отправи призив в идващите местни избори – „да не създавате изкуствени разломи, да не изграждане несъществуващи различия, да не противопоставяте едни хора срещу други, в опит да се харесате на някои. София е общност от достойни и свободни хора, които градят и живота си и бъдещето на страната ни. Затова са нужни големи и истински цели, които да увличат, създават и обединяват“, заяви тя. 

Столичният общински съвет награди четирима творци и общественици със званието „Почетен гражданин на града“ на днешната си тържествена сесия.

С отличията бяха наградени художникът и преподавател проф. Станислав Памукчиев, поетът Георги Константинов, писателят Георги Господинов и президентът на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър.

С „Почетен знак на Столична община“ бяха отличени читалище „Петър Берон“ и преводачите Анджела Родел и Мари Врина.

Официалното отбелязване на празника ще продължи площада пред храма „Света София” в столицата.

По повод празника на града са предвидени и други събития.

 


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от София

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати