Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. "Лукойл" не са пред продажба, както твърди Асен Василев

Парите

"Лукойл" не са пред продажба, както твърди Асен Василев

Лукойл не са пред продажба, както твърди Асен Василев - Tribune.bg
Снимка:

„Не сме получавали предложения за продажба на рафинерията в Бургас и не водим никакви преговори по въпроса“. Заявяват в своя позиция от дъщерната компания на „Лукойл“ - „Литаско“, която е собственик на завода в Бургас, съобщава financialtribune.bg.

Изявлението на компанията, разпространено от агенция „Блумбърг“ е в отговор на интервю, което финансовият министър Асен Василев даде за „Файненшъл таймс“. Пред изданието той обяви, че правителството имало индикации, че „Лукойл“ е започнал процедура по продажба на рафинерията в Бургас и дори имало вече проявен интерес от кандидат-купувачи.

От „Литаско“ уточняват, че не са назначавали публична или частна организация да търси потенциални купувачи или да води преговори за продажба.

В изявлението си от компанията подчертават, че „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД е дружество, разположено в страна-членка на ЕС, която е собственост на швейцарска компания.

„Според европейското законодателство по защита на частната собственост, както и обичайните бизнес практики, всяко намерение за закупуване на актив, принадлежащ на друга компания, трябва първо да бъде обсъден между контрагентите и само след това с властите на страната, където активите се намират”, се посочва още в позицията на „Литаско“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати