Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. 1090 евро на кв. м. средно за имотите в София

Парите

1090 евро на кв. м. средно за имотите в София

Снимка:

Без резки промени в цените

Стабилни остават цените на жилищата в София, отчитат компаниите, свързани с имотен бизнес у нас. Средната цена на квадратен метър в столицата е около 1090 евро на кв. м., отчитат от бранша. Цените в "Лозенец", "Стрелбище", "Гоце Делчев" и "Кръстова вада" варират между 1300 и 1500 евро, съобщава БНР.

Цените на имотите се задържат на достигнатите нива, отчитат експертите. Обемът продажби се е увеличил през изминалата година, като Агенцията по вписванията отбелязва ръст от около 6% през 2019 г. в сравнение със сделките, сключени през 2018 г. Това съобщи Полина Стойкова - изпълнителен директор на една от големите фирми за покупко-продажба на недвижими имоти. През третото тримесечие средната цена на квадратен метър в София е същата като година по-рано.

Разширява се и периметърът на търсене в различните райони на София. Досегашните предпочитания на купувачите са били на жилища в южните квартали на столицата. През тази година се отчита значителен ръст на продажби в северните и западните райони на София.

Двустайните жилища съставляват около 65% от закупените имоти в края на 2019 г., а около 30% от купувачите предпочитат тристайни апартаменти. Ваканционните имоти в страната остават със сравнително ниски цени. Около 400 евро на квадрат е цената в Банско, около 500 евро в "Слънчев бряг". Според експертите в бранша, цените ще останат достигнатите нива и през 2020 г., без особени изменения.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още