Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. 200 млн. лв., част от антикризисния пакет на Министерството на икономиката, вече са инвестирани в икономиката

Парите

200 млн. лв., част от антикризисния пакет на Министерството на икономиката, вече са инвестирани в икономиката

200 млн. лв., част от антикризисния пакет на Министерството на икономиката, вече са инвестирани в икономиката - Tribune.bg
Снимка:

Чрез „Българска банка за развитие“ по антикризисните мерки в икономиката са инвестирани близо 100 млн. лв.

Към днешна дата вече над 200 млн. лв. от антикризисния пакет на Министерството на икономиката е раздаден на бизнеса и хората, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Близо 85 млн. лв. са изплатени по ОПИК на микро - и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19.

Общо изплатените до момента безвъзмездни средства към българските фирми по Процедура „Подкрепа на микро- и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ са в размер на 84 825 339,31 лв.

„Разчитаме, че антикризисните мерки и тяхното ускоряване до края на годината ще дадат шанс на българската икономика да възстанови загубеното през 2020 г.“,  коментира министърът на икономиката Лъчезар Борисов

От края на месец август всички подадени проектни предложения по процедурата вече са в оценка. Предприети са всички необходими мерки за ускоряване и приключване на процедурата в настоящия месец.

По процедурата за „Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ (BG16RFOP002-2.077) се сформира оценителна комисия, след което  ще стартира и процеса по оценка на подадените 1 932 броя проектни предложения, на обща стойност 263 688 340,21 лв.

Чрез „Българска банка за развитие“ АД по антикризисните мерки в икономиката са инвестирани  близо 100 млн. лв. както следва:

    • 71,5 млн. лв., гарантирани кредити за 17 093 физически лица.

    • 26,35 млн. лв., гарантирани кредити за 174 компании.

    • Договорените лимити към търговски банки са на стойност 649 млн. лв. Предстои ускоряване на усвояването на средствата от бизнеса, като се водят разговори с банките партньори.

Чрез Фонда на Фондовете със средства от ОПИК са инвестирани в икономиката над 20 млн. лв. Предстои ускоряване на процедурите, като се водят разговори с партньорите.             


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати