Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. 62% от домакинствата са затруднени да си плащат енергийните сметки

Парите

62% от домакинствата са затруднени да си плащат енергийните сметки

62% от домакинствата са затруднени да си плащат енергийните сметки - Tribune.bg

62% от домакинствата са затруднени да си плащат енергийните сметки - за ток, газ, парно, през отоплителния сезон. Това показва проучване на "Тренд", оповестено от Димитър Ганев на конференция за енергийната бедност. То е направено между 11 и 18 ноември сред 1400 български граждани.

47% се усещат бедни, а 43 на сто - не. Ганев коментира, че бедността се превръща в поколенческа, колкото по-нагоре във възрастта отивате, толкова е по-силно усещането за бедност. 3/4 от лицата над 70 години се обявяват за бедни. Половината от хората заявяват, че това е заради доходите им, а 1/3 обявяват, че е заради инфлацията. 
Близо половината от анкетираните заявяват, че между 21 и 30% от доходите им отиват за покриване на сметките. Сравнено с други европейски държави разликата е в пъти, каза Ганев.

Проблем с плащането имат също половината от хората, а 44% декларират, че недостатъчно отопляват дома си, заради недостиг на средства. 

80% от анкетираните в големите градове и хора с високи доходи са заявили, че била инвестирали собствени средства в енергийна ефективност. 
Бихте ли инвестирали в енергийна ефективност
от по-големите градове и хора с по-високи доходи над 80%.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати