Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. 738 лица от властта не са декларирали доходи, банкови влогове и имоти

Парите

738 лица от властта не са декларирали доходи, банкови влогове и имоти

Снимка:

Антикорупционната комисия е проверила 9 084 души, сред които министри, депутати, кметове

738 лица от властта не са декларирали доходи, банкови влогове, имоти, дялови участия и обезпечения в размер на милиони лева/евро. Това показва проверка на КПКОНПИ. Антикорупционната комисия е проверила 9 084 души, сред които  министри, депутати, кметове, председатели на общински съвети и др.

Проверката е обхващала декларациите за 2018 г., подадени от януари до месец септември. В съответствие с разпоредбите на ЗПКОНПИ, освен проверка на имотното състояние, се извърши проверка и на интересите, изпълнена за всички лица, подали встъпителни декларации, което е ново изискване на закона.

От Комисията са уведомили тези лица за несъответствията в декларациите им и те са разполагали с 14-дневен срок да отстранят констатираното несъответствие. От КПКОНПИ съобщават, че 637 задължени лица са подали коригираща декларация, но 98  задължени лица не са подали коригираща декларация. 35 задължени лица са подали коригираща декларация и са декларирали пред Комисията, че не желаят да бъде публикувана информацията относно лицето, с което се намират във фактическо съжителство на съпружески начала и за което лице е установеното несъответствието. 3 задължени лица са подали непълна коригираща декларация.

При установено несъответствие след срока за подаване на коригираща декларация в размер на не по-малко от 5 000 лв., Комисията приема решение за изпращане на материалите от проверката на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Съгласно чл. 46, ал. 4 при установено несъответствие след срока за подаване на коригираща декларация в размер на не по-малко от 20 000 лв., Комисията приема решение за извършването на проверка на имущественото състояние на лицето, заемащо висша публична длъжност, по реда на Глава десета от ЗПКОНПИ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив