Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. 884 млн. лв. са платени по мярката 60/40, запазени са 300 000 работни места

Парите

884 млн. лв. са платени по мярката 60/40, запазени са 300 000 работни места

Снимка:

Деница Сачева посети предприятия в Добрич и региона, подпомагани чрез мерките

„884 млн. лв. са изплатени по мярката 60/40, като средствата са помогнали за запазването на 300 000 работни места. С мярката за запазване на краткосрочната заетост за секторите „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Транспорт“ и „Туризъм“ сме съхранили още 31 000 позиции, като сме превели над 35 млн. лв. Министерството на транспорта е подпомогнало общо 580 автобусни превозвачи с близо 30 млн. лв.“. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, която посети предприятия в Добрич и региона, подпомагани чрез мерките за запазване на заетостта.

По време на срещите в региона министър Сачева подчерта, че се работи и в посока облекчаване на работодателите откъм покриване на транспортните разходи на служителите от и до работните им места. За целта предстои да се създаде фонд през Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. „Това ще даде възможност средствата на предприятията да се преразпределят по други пера, сред които и увеличаване на заплатите на персонала, посочи министър Сачева.  


Коментари (3)

Кога ще излязат в отпуска, недопустимо е да обикалят с държавни пари избирателните си райони.
04.03.2021 18:16 / Отговор
Тартаковер Има очарователни измамници излъгали нациите си, за да постигнат своите цели. Такива са оставили името в историята, които са чели повече книги, знаят доста от тях. Тази обаче няма да остави името си, дори в историята на България. Празна жена, очевидно твърде неспособна за онова което са и поверили, единствено способна на лъжи, но лъжи просташки и евтини. Свръхсамочувствие без никакво покритие ! Лъжите са брутално плоски, едва ли някой вярва, дори привържениците на ГЕРБ.
Доказват го безбройните протести от почти всички сфери в които уж "щяха да помагат". Оплакванията от лъжи с помощите нарастваха главоломно още с началото на обещанията. Интервюта по различни медии(включително националните ) показаха пълното безхаберие, безпомощност и измами на управляващите. НИКОЙ НЕ БЕШЕ УДОВЛЕТВОРЕН ОТ "ПОМОЩИТЕ" ! Освен може би приближените на властта, като Домусчиев. Факт ! А пред фактите знаем...
04.03.2021 19:12 / Отговор
Давай, Тартакович! Гледам, спряли са коментарите под повечето статии, малко поле за изява ти остава, та гледай да го използваш пълноценно с качествено плюене...
05.03.2021 05:47

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още