Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Аферата “FinCEN“: Британската банка HSBC позволила прехвърлянето на милиони по измамна схема

Парите

Аферата “FinCEN“: Британската банка HSBC позволила прехвърлянето на милиони по измамна схема

Аферата FinCEN: Британската банка HSBC позволила прехвърлянето на милиони по измамна схема - Tribune.bg
Снимка:

Британската банка HSBC е позволила на измамници да прехвърлят милиони долари в целия свят. Това съобщава Би Би Си, позовавайки се на изтекли секретни данни. В тях се твърди, че финансовата институция е прехвърляла парите чрез американските си клонове в сметки в Хонконг през 2013 и 2014 г. Всичко това е ставало дори след като банката е научила.

Ролята й в схемата за 80 милиона долара е описана в изтекли доклади за подозрителните й дейности. HSBC твърди, че винаги е изпълнявала правните си задължения да докладва за подобни дейности. Според документите измамната схема, известна още като схемата "Понци", е започнала скоро, след като банката е била глобена с 1,9 милиарда долара за пране на пари.

Адвокатите на измамените инвеститори твърдят, че финансовата институция е трябвало да реагира по-рано и да закрие сметките на измамниците. Аферата носи името “FinCEN“ и се базира на 2657 документа, включително 2121 доклада за подозрителна дейност от страна на различни банки. Тя показва как някои от най-големите финансови институции в света са позволили транзакции на мръсни пари на обща стойност 2 трилиона долара.

Документите са придобити от Buzzfeed News и са споделени за анализ с група, която обединява разследващи журналисти от цял свят. Те показват как са се прали пари през едни от най-големите банки в света и как престъпници са използвали анонимни британски компании, за да укриват авоари.  Дойче банк (Deutsche Bank), една от назованите в разследването банки, коментира, че случаите в докладите, са „исторически проблеми“ и регулаторните органи са наясно с тях. Банката заяви, че случаите са разследвани и са постигнати споразумения с властите.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети афера, банки

Коментари (2)

Българин И НЕ САМО ТЕ А И Barclays Bank по същия начин през нея са изпрани пари на приближен до Путин вчера ббс написа!
МОГА ЛИ ДА ПОПИТАМ ВСИЧКИ ТЕЗИ КОИТО ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ И ПОМИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА СЕ ПОЗАИНТЕРЕСУВАТ И ПОЧЕТАТ МАЛКО ПОВЕЧЕ И ЩЕ ВИДЯТ ПЕ БЪЛГАРИЯ НИТО Е НСЙ КОРУМПИРАНА НИТО Е НАЙ БЕДНАТА!!!
БЪЛГАРИ РОДОИТСТЪПНИЦИ СА ТЕЗИ КОИТО РУШАТ АВТОРИТЕТА НИ ВЪВ ЧУЖБИНА!!!!
ДА СТЕ ВИДЯЛИ НЯКОЙ ДА ПЛЮЕ РОДИНАТА СИ НАВЪН!!!
И ВСИЧКО Е САМО И САМО ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТТА!!!
КСК МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА НА ТАКИВА ПРОПАДНАЛИ ПОЛИТИЦИ, ЦИРКАДЖИИ ( СЛАВИ) ЧЕ МИЛЕЯТ ЗА РОДИНАТА ??? НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА! ТЯХНАТА КАУЗА Е ОБРЕЧЕНА!!!
21.09.2020 13:36 / Отговор
Май и Цветелина Бориславова е замесена, както и една друга българка- биткоинка, която е прала парички на Боцето.
21.09.2020 15:41

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати