Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Airbnb компенсира собствениците на жилища с 250 млн. долара за пропадналите резервации

Парите

Airbnb компенсира собствениците на жилища с 250 млн. долара за пропадналите резервации

Снимка:

Плащанията ще започнат през април

Платформата за онлайн резервации на недвижими имоти Airbnb ще отпусне 250 милиона долара на собствениците, отдаващи под наем жилище, които са загубили своите резервации заради пандемията от коронавирус, обяви в писмо директорът на компанията Брайън Чески.

В началото на месеца компанията се ангажира, че собствениците на жилища ще отменят резервациите без глоба, ако гости им са от пострадали от вируса региони, пътешестващи в сериозно пострадали региони или клиенти, чиито пътувания попадат под ограниченията на властите.

„Ще изплатим 250 милиона долара, за да се покрият разходите за отмяна на резервациите, предизвикани от пандемията от коронавирус… Ако гостът отмени резервацията на жилището заради причини, предизвикани от бума на COVID-19, за периода от 14 март до 31 май, ние ще платим на собствениците 26% от сумата, която обикновено получават в съответствие с правилата за отмяна на резервация“, се казва в изявлението на Чески.

Плащанията ще започнат през април.

Компанията също така планира да създаде и фонд в размер на 10 милиона долара, за да подпомогне онези собственици на жилища, които плащат аренда или ипотека. Служителите на компанията са събрали за фонда 1 милион долара, а Чески заедно със съучредителите ще добавят останалите 9 милиона долара.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още