Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Александър Иванов: Има интереси, които не желаят българите да се ползват от облагите на еврозоната

Парите

Александър Иванов: Има интереси, които не желаят българите да се ползват от облагите на еврозоната

Александър Иванов: Има интереси, които не желаят българите да се ползват от облагите на еврозоната - Tribune.bg
Снимка:

„В Бюджетна комисия на второ четене се прие промяната в Закона за БНБ, която изпълва предписанията, които българското законодателство трябваше да приеме, за да продължим своето кандидатстване в ERM  II – чакалнята на еврозоната”, заяви пред Нова ТВ депутатът от ГЕРБ и член на бюджетната комисия Александър Иванов.

„Мисля, че до няколко дни ще получим потвърждение от ЕЦБ за приравняване на българското законодателство към европейското”, каза Иванов.

„По-важното е решението, което задължава гуверньора на БНБ и министъра на финансите, при кандидатстването ни в този валутен механизъм, те да спазват стриктно към фиксирания курс лев-евро - 1,95583”, обясни още депутатът. И посочи, че с това трябва да се спрат спекулациите по темата.

Иванов подчерта, че решението, което е прието днес и при гласуването на което само от БСП се въздържаха, е със силата на закон.

„Ако ни предложат нещо различно от този курс, ние просто не го приемаме. Когато те поканят на вечеря и блюдото не ти харесва, не си длъжен да го изядеш“, посочи депутатът от ГЕРБ.

„Спекулациите, които се появиха в последните дни, бяха широко подкрепени от БСП, които принципно казват, че подкрепят влизането в еврозоната. Днес малко странно за мен се възпротивиха от това решение. Но с решението, което взехме, спекулациите трябва да спрат. Може би наистина има някакви други интереси, които не желаят българите да влязат и да се ползват от привилегиите на еврозоната – по-ниски лихви, директен достъп и на българския бизнес до по-ниски лихви“ , заяви Иванов.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати