Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Ангелкова: 50 млн. лв. се отделят за наемането на безработни в туризма

Парите

Ангелкова: 50 млн. лв. се отделят за наемането на безработни в туризма

Снимка:

Нашето предложение е да започне да действа преобразуване на мярката 60/40 в 80/20, и това да стане още следващия месец. Друга мярка е отпускането на 50 млн. лв. за наемането на безработни лица, регистрирани в бюрата по труда. Всеки един работодател ще може да направи своя избор с помощта на държавата. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред БНТ.

Тя посочи, че е важно в тази тежка ситуация, както за туризма, така и за транспортния бранш, да се търси чрез диалог най-доброто решение.

Много важни са и мерките за гарантиране на ликвидност, допълни министърът, като уточни, че България е сочена за пример по отношение на предприетите мерки. „Отделно от това, ние бяхме едни от първите одобрени като безопасна дестинация за пътуване“, подчерта Ангелкова.

Тя обаче е категорична, че изключително труден ще бъде рестартът след пандемията, а възстановяването на сектора ще бъде бавно.

„553 са проектните предложения, които са одобрени за сектор „Туризъм“ по линия на схемата за микро и малки предприятия. Предстои тепърва и нова мярка, свързана с финансиране на средните предприятия с грантови схеми от 30 до 100 000 лв., където туризмът отново ще може да се ползва с приоритет“, посочи Ангелкова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още