Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Асен Василев ще вкарва в черния списък човека на Прокопиев - Илиян Василев, защото е санкциониран от Русия!

Парите

Асен Василев ще вкарва в черния списък човека на Прокопиев - Илиян Василев, защото е санкциониран от Русия!

Асен Василев ще вкарва в черния списък човека на Прокопиев - Илиян Василев, защото е санкциониран от Русия! - Tribune.bg
Снимка:

Асен Василев ще вкарва в черния списък човека на Прокопиев - Илиян Василев, защото е санкциониран от Русия, пише сайтът big5.bg. 

Според датския инвеститор Мортен Лунд, бивш съдружник на Асен Василев, настоящият финансов министър и вицепремиер " е измамник" - споделено пред БТВ, напомнят авторите на разследването. Лунд твърди, че Василев е откраднал кода на софтуера, разработен от съвместната им компания и тайно го е продал директно на китайското правителство, като е взел парите за себе си - около 20 млн. евро.

"Сега Василев е финансов министър на България и хората (по ирония на съдбата) инвестират в него по 50 милиарда лева всяка година. Колкото са приходите в бюджета от данъци, такси, акцизи и осигуровки. От месеци българите са свидетели на огромни бюджетни дефицити, рекорден външен дълг, обедняване, високи цени на стоки от първа необходимост и горива. Не, това не е за сметка на Асен Василев или Кирил Петков. Двамата “харвардовци” са си изпекли добре баницата, получават високи заплати, имат собствен бизнес, а се грижат и интересите на ментора си Иво Прокопиев да просперират. Достатъчно е да си припомним милиардите, които са заделени за “зелена” енергия и които ще бъдат насочени именно към кръга “Капитал” – възобновяеми енергийни източници, фабрики за акумулатори и електрически автомобили", уточняват журналистите. Според тях пред бруталните планове на Петков и Василев за източване на парите на държавата има само една пречка - те трябва да потискат всякакви различия в мненията, с помощта на държавна принуда. Двамата харвардци не са измислили нещо различно – напротив, тяхната "идея“ е без съд и без право на защита, да приемат извънреден закон на обвиняемите "врагове на народа“, като им конфискуват имуществото и да ги изритат от обществото – и тях, и приближените до девето коляно. След като тази тяхна идея беше приета миналото лято, но разбира се не срещна обществено одобрение, сега, няколко месеца по-късно, очевидно са решили, че този път имат по-голям шанс да я прокарат в парламента, а "законопроектът“ им вече е готов.

Видният конституционалист професор Пламен Киров вече изригна по този повод и даде да се разбере, че това е напълно фашистки закон и насилие срещу закона и конституцията, а следващата стъпка на двамата “променящи” ще бъде да има национални наказателни колонии и концентрационни лагери, защото точно така действаха фашистката националсоциалистическа диктатура и Гестапо в Германия.

"Накратко, фашистката идея на Асен Василев е да оглави консултативен съвет към Министерския съвет, който според "писмени изявления” на МВР, МВнР и ДАНС да изготвя "престъпни списъци” на враговете на новата власт – политиците и бизнесмени, техните помагачи, както и техните близки – майки, бащи, братя, сестри, първи и втори братовчеди, сватове и др., след което на банки и държавни институции ще бъде забранено да се свързват с тях, а имуществото им ще бъде иззето и впоследствие конфискувано. Основанието за тези „доноси” от МВР и ДАНС Асен Василев е предвидил „санкции, наложени от компетентните органи на други държави”. Тоест, представете си, че например Нигерия, Сомалия, Афганистан, Северна Корея или Русия санкционират български гражданин (с цялата условност на това понятие, защото "законодателите“ дори не си направиха труда да обяснят какво мислят за тези "санкции“ ) , то това пряко попада в основанието за включване на въпросния гражданин и неговите близки в българския "списък на престъпниците“, обобщават авторите на разследването. Те напомнят, че освен прецедента на санкции по закона Магнитски, когато САЩ санкционираха български граждани, имаме прецедент с руски санкции, наложени на бившия посланик в Москва Илиян Василев - работил за НПО „Антикорупционен фонд” на Прокопиев, на Николай Стайков, който ръководи НПО-то и на българката Маргарита Асенова – журналистка, живееща в САЩ. Така те автоматично влизат в списъка на Василев като "опасни за националната сигурност”, а имуществото им и на близките им стават държавна собственост. Може да се предположи колко “доволни” ще бъдат САЩ и ЕС, да накажат хора, санкционирани от Русия и техните роднини до девето коляно, сякаш им е писано да бъдат врагове на народа.

"Абсолютна лудост, която със сигурност ще дискредитира България още повече в очите на нашите европейски и евроатлантически партньори и която ясно показва, че страната ни се управлява от хора, които нямат представа къде се намират или не възнамеряват да следват основни принципи на правото", завършват авторите на разследването.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати