Асоциацията на заведенията: Мерките с намаляване на ДДС спасиха повече от 70% от бранша
"Мерките с намаляване на ДДС успяха да спасят повече от 70% от бранша. Спадът е над 45% в момента, което обаче не доведе до освобождаване на персонал поради мярката 60/40. С тези две мерки успяхме да съхраним бизнеса и служителите", обясни пред БНТ редседателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.
В нашия сектор сме много притеснени поради информацията, която идва отвън, каза още той и допълни, че зимният туризъм ще пострада.
Определено има разлика между това, което виждахме в началото на епидемията, и това, което виждаме в момента, посочи Момчил Баев – експерт по обществено здраве.
Според него има недостиг в упражняване на контрол при спазване на мерките. Реално отговорност носят здравните власти, но за съжаление регионалните здравни инспекции нямат нужния капацитет да осъществяват контрол навсякъде.
На мнение е, че мерките трябва да бъдат по-категорични и да се контролират.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/parite/asotsiatsiyata-na-zavedeniyata-merkite-s-namalyavane-na-dds-spasiha-poveche-ot-70-ot-bransha/
Коментари (0)
Добави коментар