Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Българин успешно гледа зарзават под соларни панели

Парите

Българин успешно гледа зарзават под соларни панели

Българин успешно гледа зарзават под соларни панели - Tribune.bg
Снимка:

Българин разби мита, че е невъзможно гледането на селскостопанска продукция на имот, на който са инсталирани соларни панели. Атанас Стефанов показа впечатляващи растения под конструкция с панели. Той е впрегнал няколко технологии, за да може инсталацията за производство на електричество да служи за защита на градината под нея.

„Днес: 75kW Производство, но по-любопитното е под тях какво се случва. Чушките растат, но още им е ранко (късен сорт). Краставиците вървят отлично на шарена сянка... Доматите вече гонят 170 см височина, ако не ги кастрехме минават 190см+. Някъде по 16 домата на връзка... Всичко расте буйно и с по много плод...“, разказва Атанас Стефанов в групата „DIY Solar /Battery Power Bulgaria“.

Той разказва, че е бил разубеждаван, че нищо не може да се роди под панелите.

„За мен това е щастлива изненада предвид, че посветих над година от живота си на тази лудост. Почти съм готов. От 18 години родителите сеят домати същия сорт, никога не са виждали толкова бурен растеж и обилен плод! Душата ми грее като видя ефект от дебилизиращия труд. Поздравявам всички, които продължават с удвоени усилия въпреки трудностите!“, пише още той.

Той получава много поздрави за решението да се заеме с разбиването на митовете.

„Браво! Умело съчетание на ФВ и градинарство. Умните така правят, а глупавите инвестират в конструкции, слагат засенчващи мрежи, треперят за градушки... Доматите страдат от слънчев пригор, краставиците, малините и много други култури харесват полусянка... Произведената ел. енергия рано напролет може да се използва за подгряване на оранжерии и разсади. По-късно за сушене, варене, вакуумиране и консервиране на агро продукция. Най-важното е да не се продава на загуба“, пишат в групата.

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати