Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Българинът ще изхарчи 2 млрд. лева около празниците

Парите

Българинът ще изхарчи 2 млрд. лева около празниците

Българинът ще изхарчи 2 млрд. лева около празниците - Tribune.bg
Снимка:

Преди Коледа и Нова година на ден се харчат по 250-300 млн. лева

Миналата година покрай празниците са били похарчени 1,5 млрд. лева. Очаква се тази година българинът да изхарчи близо 2 млрд. лева. Това прогнозира финансистът Стойне Василев пред БНТ. Анализът си той направи на базата на данните на НАП от миналата година, когато последните дни преди Коледа и Нова година на ден са се харчили по 250-300 млн. лева за подаръци и  посрещане на празниците.

Василев подчерта, че за хората с по-ниски доходи е важно да харчат разумно по празниците. „Трябват ни 10 минути, за да си направим финансова равносметка на това колко пари сме изхарчили, колко ни остават и как да разпределим наличните, за да не се стигне до тежки финансови положения. За да си спестим тревогите през януари, можем да планираме всички коледни и новогодишни празници“, заяви финансистът.

Според него 20% от предвижданите харчове ще дойдат от кредити. Василев съветва да прибягваме до бързи кредити само в краен случай. На първо място да се обърнем към приятели за заем, ако това не е възможно - да се обърнем към банкова институция.


Коментари (1)

сивата котка Българинът за 10 секунди не е научен и не може да мисли, а някой го съветва 10 минути да си прави сметката за харчалъка.
28.12.2018 10:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати