Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Българските клиенти на фалиралия застраховател „Олимпик“ ще получат обезщетение

Парите

Българските клиенти на фалиралия застраховател „Олимпик“ ще получат обезщетение

Снимка:

Решението на арбитъра по делото е в полза на българския Гаранционен фонд

Българските клиенти на фалиралия застраховател „Олимпик“ ще получат обезщетение, съобщиха от „Гаранционния фонд“. Приключило е арбитражното дело, образувано по иск на българския Гаранционен фонд срещу Гаранционния фонд на Република Кипър пред Съвета на бюрата във връзка с несъстоятелността на застрахователна компания „Олимпик“.

Основното заключение в арбитражното решение е, че кипърският Гаранционен фонд е отговорен по отношение на застрахователните договори, сключени чрез българския клон на „Олимпик“. Решението на арбитъра е първата важна стъпка.

След потвърждение, че кипърският Гаранционен фонд ще се съобрази с решението на арбитъра, като следващ етап предстои провеждането на преговори за изработване и сключване на

Техническо споразумение, с което да се уредят процедурите и механизмите по разплащанията. Те предвиждат разплащанията по вземанията да бъдат извършвани от българския Гаранционен фонд, а изплатените от него суми да бъдат възстановявани от страна на кипърския Гаранционен фонд. Гаранционният фонд се ангажира своевременно да оповестява информация за развитието на процеса.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема