Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. ББР е отпуснала 53 млн. лева като безлихвени заеми за физически лица

Парите

ББР е отпуснала 53 млн. лева като безлихвени заеми за физически лица

Снимка:

Засилва се интересът към гаранционната програма за подпомагане на работещите в неплатен отпуск и самоосигуряващи се лица, засегнати от пандемията от COVID-19, след въвеждането на новите условия за отпускане на безлихвените кредити. „Към момента по тази антикризисна мярка са одобрени безлихвени заеми за 53 милиона лева“, съобщи съветникът по стратегическо развитие на ББР София Касидова, съобщиха от пресцентъра на банката.

Тя оценява програмата като успешна, а успехът до голяма степен зависи от търговските банки и тяхното бързо и оперативно съдействие на нуждаещите се от финансово подпомагане. „Специално бих искала да поздравя Общинска банка и БАКБ, които положиха големи усилия и успяха за броени дни да пренастроят системите си и да въведат първи необходимата документация за работа както по програмата за гражданите, така и по тази за бизнеса“, подчерта Касидова.

Безлихвените заеми за физически лица се отпускат от Алианц банк, Банка ДСК, Инвестбанк, ОББ, Първа инвестиционна банка, Пощенска банка, Райфайзенбанк, Търговска банка Д, Централна кооперативна банка и УниКредит Булбанк. Интернешънъл Асет Банк и Общинска банка първи усвоиха финансовия си ресурс по програмата и не приемат нови искания за заеми.

Към момента са постъпили над 21 хиляди искания за безлихвено кредитиране, като половината от тях са одобрени. Средният размер е около 4 000 лв., близо до тавана от 4500 лв.

Две трети от получателите са лица, които са на трудов договор и в момента са прекъснали своето трудово правоотношение, а останалата една трета са самоосигуряващи се лица, обобщи София Касидова.

Максималният срок на погасяване на заемите е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Те са освободени от такси, комисиони и неустойки.

По гаранционната програма на ББР за гарантиране на оборотни кредити в помощ на бизнеса, засегнат от пандемията, към момента са предоставени 41 кредита на обща стойност от 7,5 млн. лв. Партньори по програмата са БАКБ, Банка ДСК, Инвестбанк, Пощенска банка и Първа инвестиционна банка. „Придържаме се към общата рамка за държавни помощи на европейско ниво и отпускаме необезпечени кредити при облекчени условия“, заяви Касидова. Водят се преговори с още 5 банки, желаещи да участват с финансиране в подкрепа на бизнеса.  


Коментари (1)

Pwan Finane Ние предлагаме заеми при ясни и разбираеми условия при 2% лихва. От $ 10 000,00 до $ 500 000 000,00 USD, само евро и лири. ние предлагаме бизнес кредити, лични заеми, студентски кредити, кредити за автомобили и заеми за изплащане на сметки, BG / SBLC на ниски цени също са налични, свържете се с нас сега (pwanfinanceinvestments@gmail.com) или whatsapp (+198-4213-1994) за повече информация.
27.07.2020 04:23 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още