Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. ББР с кредити за фирмите, засегнати от COVID-19

Парите

ББР с кредити за фирмите, засегнати от COVID-19

Снимка:

Българската банка за развитие (ББР) ще отпуск кредити до 48 800 лева и 2 години гратисен период за микропредприятия. Това е изцяло програма към банката и е извън 700-те млн. лв., които са гласувани от правителството. Това обяви изпълнителният директор на финансовата институция Стоян Мавродиев.

Той посочи и че ББР е една от първите в Европа, която реагира със собствена програма в подкрепа на бизнеса.

„Банката е мобилизирала целия си ресурс и капацитет, за да даде най-добрите решения“, заяви Мавродиев.

От осигурените 700 млн. от правителството – 500 млн. ще са  за гарантиране на кредити от търговските банки за фирмите у нас. 200 млн. ще са за отпускане на безлихвени кредити за физически лица. Те ще са до 1500 лв. за срок от 24 месеца.

Главният изпълнителен директор заяви, че непрекъснато се появяват всякакви фалшиви и популистки новини срещу политиката на ББР, чиято цел е да бъде атакувано правителството. „Банката ще прави единствено банкови гаранции и няма да раздава кредити, това ще го правят търговските банки“, уточни още Мавродиев.

Очаква се до края на седмицата ББР да сключи договорите с търговските банки за отпускане на кредити с физически лица. Те ще могат да кандидатстват най-късно до две седмици. Над 140 хил. души ще имат възможност да се възползват от тези кредити.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема