Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. БЕХ смени цялото ръководство на „Булгаргаз“

Парите

БЕХ смени цялото ръководство на „Булгаргаз“

БЕХ смени цялото ръководство на Булгаргаз - Tribune.bg
Снимка:

С решение на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД е извършена промяна в ръководството на „Булгаргаз“ ЕАД.  

Приета е оставката на Деница Златева, а от състава на СД на дружеството се освобождават Димитър Спасов и Татяна Петрова-Бояджиева. На техните места влизат Михаил Милков, Бянка Рачева и Марин Филиповски, съобщиха от пресцентъра на холдинга.  

Михаил Милков има дългогодишен опит в областта на енергетиката, с профил финанси. Към момента е директор дирекция „Финанси и бюджети“ в „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД. Бянка Рачева е с опит като юристконсулт и от 2020 г. е адвокат. От януари 2013 г. Марин Филиповски работи в дирекция "Доставки на природен газ", а от юни 2004 г. до ноември 2012 г. е работил в „Софиягаз“ ЕАД.

С решение на СД на „Булгаргаз“ ЕАД за изпълнителен директор на дружеството е определен Веселин Синабов. От август 2022 г. до момента Веселин Синабов е директор на дирекция „Търговия с природен газ“ и член на Съвета на директорите на "Булгаргаз" ЕАД. От септември 2015 г. до август 2022 г. заема различни позиции в "Булгартрансгаз" ЕАД като директор дирекция "Търговски услуги", ръководител отдел "Балансиране" и други. Преди това е експерт в отдел "Покупка, транспорт и съхранение на природен газ" в „Овергаз Инк.“ АД.  

Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани, до провеждане на нови конкурсни процедури.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БЕХ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети