Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Без такса "тротоарно право" и по-ниски наеми на общински терени в София

Парите

Без такса "тротоарно право" и по-ниски наеми на общински терени в София

Снимка:

Такса "тротоарно право" в София отпада до края на извънредното положение, реши комисията по "Финанси и бюджет" в Столичния общински съвет.

Наемателите на общински терени, които не работят, няма да дължат наеми, в това число и пазарите. След като започнат работа отново, три месеца ще плащат наем наполовина.

Намаляват се наемите на работещи обекти, като отстъпката зависи от спада в оборота.

До края на юни ще важи 5-процентната отстъпка за данъците в София, обяви председателят на комисията Георги Георгиев: "Отсрочваме такса „Битови отпадъци“ - първата ѝ вноска да не се дължи до края на април, а в края на юни - с 2 месеца, на всички наематели на общински имоти. Ако сте работили, но имате спад в оборота повече от половината, не се дължи половината наем. Ако спадът е по-малко в оборота, то тогава се дължи отстъпка от 20% от наема. Предстои да гласуваме мерките за 1 милион, които да бъдат използвани за общински гаранционен фонд, с който общината да дава гаранции за кредити, които да ползва малкият и среден бизнес, което облекчава условията при кредитирането, намалява лихвите, позволява глътка свеж въздух за малкия и среден семеен бизнес".

Така нареченият "Първи пакет" с мерки за справяне с икономическата криза в София предстои да бъде гласуван на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема