Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Бисер Петков: С 40 млн. лв. се увеличават парите за енергийни помощи

Парите

Бисер Петков: С 40 млн. лв. се увеличават парите за енергийни помощи

Бисер Петков: С 40 млн. лв. се увеличават парите за енергийни помощи - Tribune.bg
Снимка:

Увеличението е 50 на сто спрямо заделената от бюджета сума от 80 млн. лв.

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков съобщи на парламентарен контрол, че правителството ще задели допълнително 40 млн. лв. за компенсиране на увеличението на енергийните помощи за най-уязвимите групи от обществото. Това е 50 на сто увеличение на предвиденото до момента в бюджета на страната, изчисли Петков.

Тъй като Дора Янкова от БСП настоя, че от началото на октомври сме в нова ситуация, защото с 50 на сто има увеличение на цената на пшеницата, сериозно увеличение има и на цените на газта и парното, министърът припомни: „По отношение на най-бедните групи, действа програма с храни от първа необходимост. Тя покрива 340 000 души, които получават хранителни пакети с основни храни. Другата мярка е осигуряване на топъл хляб. Тя достига до 50 000 българи. След договор с общините те получават и топъл обяд“.

Министърът подчерта, че спомената тенденция за увеличение на газ и топлоенергия е реакция, която се наблюдава от правителството. „Това значително увеличение на целевите помощи е нашият отговор. Това е поетият ангажимент от правителството“, коментира социалният министър.

Автор: Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още