Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Бившият директор на „Ел Би”: Караха ме да назначавам пенсионери на 6000 лева заплата

Парите

Бившият директор на „Ел Би”: Караха ме да назначавам пенсионери на 6000 лева заплата

Бившият директор на Ел Би: Караха ме да назначавам пенсионери на 6000 лева заплата - Tribune.bg
Снимка:

Казаха ми: „Пич, ако не си тръгнеш доброволно, ще извикаме полиция”

Взаимни обвинения си отправиха Държавната консолидационна компания и изпълнителния директор на „Ел Би Булгарикум” Николай Маринов, който беше освободен от длъжността директор.

От компанията твърдят, че решението да бъде освободен от поста е взето заради сигнали за нарушения.

Днес на пресконференция Маринов каза, че отстраняването му е било незаконно и отхвърли всички обвинения, отправени от ръководството на ДКК пред медии.

„На 20 февруари Бордът на директорите на ДКК взима решение и срещу четири на три гласа решава без основания да освободи мен и г-жа Петрова. Не съм прочел в никой закон да пише, че изпълнителният директор на ДКК може да влиза в кабинет и като последния кръчмар

да гони изпълнителния директор. Ето как мафията действа. Изпълнителният директор на ДКК обикаля и заплашва служителите, че ако кажат каквото и да било в моя защита, те ще бъдат уволнени”, заяви той.

По думите на Маринов изпълнителният директор на ДКК му е казал: „Пич, ти нямаш работа тук, ти си уволнен, ако откажеш доброволно да напуснеш, ще извикам полиция.“

„На българския народ, който си брои стотинките, за да си купи кофичка мляко, не му е смешно, а г-н Димитров ми нарежда да назначавам пенсионери на заплата, подчертавам, от 6 хил. лв. Какво ще прави този служител с тези 6 хил. лв.? Това не е намеса в оперативната самостоятелност на дружеството. Не, никаква намеса не е“, каза още отстраненият изпълнителен директор.

Бившият изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ обясни, че служителите са притеснени и изплашени.

„Твърди се за закупуване на автомобили на завишени цени. Бюджетът, който е гласуван за въпросните автомобили, е одобрен и гласуван от г-н Димитров“, съобщи той и допълни, че Димитров много ясно два пъти е повторил, че не е получавал никакви документи.

„Ето я поредната лъжа на мафията. Г-н Димитров е получил всички изискани от него документи. Държавата така отговаря – с документи, факти и доказателства, мафията само говори“, отбеляза Маринов.

Според Маринов всички продукти на дружеството са с високо качество и в базата във Видин няма некачествен кашкавал, каквито бяха медийни твърдения на изпълнителния директор на ДКК.

Подобни изказвания, както и заповед за преустановяване на всички плащания от страна на компанията, според Маринов, говорят за желание дружеството да бъде доведено до фалит.

Той посочи, че системно е имало вмешателство, разказа и за индиректен натиск от страна на икономическия министър компанията да започне да доставя мляко от друга фирма, което е по-скъпо и с показатели, които не отговарят на стандартите. Маринов съобщи, че четири пъти е информирал ресорния министър със съответните докладни. Маринов отрече казаното от Димитров, че намалението във фирмените магазини на „Ел Би” е обявено на 20 февруари, в който Маринов е бил освободен, като показа своя заповед от 17 февруари.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети