Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Близо 13 милиона лева повече за дентална помощ през 2020г.

Парите

Близо 13 милиона лева повече за дентална помощ през 2020г.

Близо 13 милиона лева повече за дентална помощ през 2020г. - Tribune.bg
Снимка:

Повишават цените на близо 200 клинични пътеки

12,8 млн. лв. повече за дентална помощ ще плати Националната здравноосигурителна каса през следващата година, след като Българският лекарски съюз подписа Националния рамков договор, съобщиха от здравното министерство.

Другата добра новина е, че всички осигурени българи, коио са над 65 години, ще получават и безплатни протези, коментира д-р Николай Шарков, председател на Българския зъболекарски съюз. Според него парите за дентална помощ могат да се увеличат още.

„Поставихме едно условие не за първи път. Догодина парите за здравни грижи да бъдат увеличени. Не може от 18 години този пакет да е все така беден. Гражданите получават 1 пакет и четири дейности, но те са еднообразни”, подчерта д-р Шарков.

Преговорите между Българския лекарски съюз и държавата как да се харчат парите за здраве продължават. Очаква се да бъдат увеличени цените за близо 200 клинични пътеки, както и да се даде яснота как ще се регламентира нивото на заплащане в сектора. Министерството на здравеопазването пое ангажимент пред медицинските сестри да уреди въпроса със заплащането им именно в Националния рамков договор.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема