Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. БНБ пусна златна възпоменателна монета „Паисий Хилендарски – два златни лева“

Парите

БНБ пусна златна възпоменателна монета „Паисий Хилендарски – два златни лева“

БНБ пусна златна възпоменателна монета Паисий Хилендарски – два златни лева - Tribune.bg
Снимка:

Големи опашки пред банката с желаещи да се сдобият с монетата за над 3000 лева

Българската народна банка пусна в обращение златна възпоменателна монета „Паисий Хилендарски – два златни лева“. Цената на монетата е 3755 лева.

От днес до 29 юни включително всеки ще може да закупи по една бройка, след което възпоменателната монета ще се продава без ограничения, подчертават от БНБ.

Още в неделя вечерта множество хора се събраха пред Българската народна банка, за да се уверят, че ще са първите, които ще се сдобият със златната възпоменателна монета

Днес пред БНБ се събират все повече и повече граждани и се извива все по-дълга опашка желаещи, които искат да се сдобият с тази единствена по рода си монета с лика на Паисий Хилендарски, информира БГНЕС.

„Днес съм тук, за да си закупя монетата. Това, което ме вдъхнови да си купя монетата е, че той (бел.ред. Паисий Хилендарски) е единственият истински българин, след националните герои. От 9:00 часа в неделя чакам да си закупя монетата“, заяви един от чакащите.

Той добави, че 3755 лева не са много пари за свят човек като Паисий Хилендарски.

„Заслужаваше си чакането. Много съм щастлив сега, един път се прави това нещо и се купува“, заяви един от първите и най-дълго чакали пред БНБ, който се сдоби с монетата.

Част от хората, които желаят да имат безценната монета, заявиха, че са дошли още в неделя следобед, за да са първи на опашката в днешния ден. С напредването на деня започнаха да идват все повече хора, като дори се появиха и няколко чужденци. Някои от тях казаха, че са в София на почивка и чакат на опашката, за да видят монетата, а други, за да я закупят.

Тези, които вече са закупили монетата бяха повече от щастливи и удовлетворени, че чакането си е заслужавало.   

БНББНБ

                                                                                                                                             


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети