Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Богомил Николов: Мобилните оператори са глобявани 68 пъти за нелоялни търговски практики, но без ефект

Парите

Богомил Николов: Мобилните оператори са глобявани 68 пъти за нелоялни търговски практики, но без ефект

Богомил Николов: Мобилните оператори са глобявани 68 пъти за нелоялни търговски практики, но без ефект - Tribune.bg
Снимка:

Мобилните оператори са били санкционирани 68 пъти за нелоялни търговски практики в последните три години, но глобите нямат необходимия възпиращ ефект, коментира по Евронюз България председателят на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.

"Ако имахме четвърти и пети оператор е много вероятно той да предложи безсрочни договори, за да може да се конкурира със съществуващите. И тогава цялата тази тема, която обсъждаме последния месец – как сме закрепостени, завързани с договорни условия, от там операторът може както си иска да влияе на цените и да ги увеличава едностранно – може би този разговор нямаше да съществува", посочи Николов.

По думите му ако клиент тръгне да се отказва от договора, тогава разбира, че тези три месечни такси, които дължи, са по-високи от това, което плаща.

"Това е така, защото в срока на договора цената се води промоционална. Само че те ви събират тези пълни такси на цената след изтичане на срока", пресметна Николов.

От "Активни потребители" уточняват и това, че ще трябва да си доплатите разликите, ако с договора има и закупено устройство – което също Ви е продадено на промоция.

"Основаната цена няма нищо общо с пазарната – тя е едностранно определяна и по-висока и т.н. Факт е, че ще платите много. Не малко, а много. И факт е, че и трите оператора го правят", предупреди Николов.

 

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати