Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Борисов: Има осигурени 2,6 млрд. лв. за модернизация на ВиК мрежата

Парите

Борисов: Има осигурени 2,6 млрд. лв. за модернизация на ВиК мрежата

Борисов: Има осигурени 2,6 млрд. лв. за модернизация на ВиК мрежата - Tribune.bg
Снимка:

В момента текат процедури за обновяване на ВиК мрежата в много градове, посочи още премиерът

Има осигурени 2,6 млрд. лв. по европейски проекти за обновяване на ВиК мрежата. Това обяви премиерът Бойко Борисов и посочи, че държавата също ще помага финансово, където е необходимо.

„В момента текат процедури по обновяване на ВиК мрежите на огромен брой български градове, но се правят търгове и се обжалва“, посочи премиерът и заяви, че с тези проекти ще бъдат подменени 70-годишни етернитови тръби.

 „Предишният програмен период Перник не направиха водния цикъл, сега 120 млн. стоят, плюс 35 млн. от правителството, за да го направят“, обясни той.

Посочи и че проекти има и в Плевен, Долна Митрополия, Шумен. Премиерът заяви и че проблемите с ВиК мрежите са от години и предишни управления не са предприели нищо за обновяването им.

„Защо има проблем с водопровода в Шумен? Защо не са го направили тези преди мен? Заведете ме, където са направили. Къде са подменили по време на управление на БСП водоснабдяването и канализацията“, попита той.

Борисов посочи и че при срещата вчера с кмета на Ботевград са обсъдили и защо разходите за вода в града са по-големи през зимата и по-малки през лятото. Причината е, че хората оставят чешмите в дворовете си пуснати през зимата, за да не замръзват.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Спондж Боб Къде са подменили по време на управление на БСП водоснабдяването и канализацията ли? Стара Загора беше на жесток режим на водоподаване повече от 15 години. През 2008 г. посредством в пъти по-малко пари от афишираните в момента 30 млн. лева се реализираха неоходимите и точните интервенции по вътрешната и външната водоснабдителна мрежа и този режим беше отменен окончателно и безвъзвратно. Само за справка! Иначе нищо лично ни към БСП, ни към ГЕРБ. Няма особена разлика ни в лакомия, ни в наглост, ни в некомпетентност и безхаберие. . .
04.01.2020 13:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети