Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Борисов: Индонезия е наш приоритетен партньор в Югоизточна Азия

Парите

Борисов: Индонезия е наш приоритетен партньор в Югоизточна Азия

Борисов: Индонезия е наш приоритетен партньор в Югоизточна Азия - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Република Индонезия Рътно Марсуди

България цени приятелските си отношения с Индонезия, вие сте наш приоритетен партньор в Югоизточна Азия. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата му с министъра на външните работи на Република Индонезия Рътно Марсуди. Премиерът изтъкна, че това е първата визита на индонезийски външен министър от 25 години насам и изрази увереност, че настоящото посещение ще даде допълнителен тласък за развитието на двустранните отношения.

Според министър-председателя Борисов са налице редица сфери, в които има потенциал за по-активно сътрудничество. Премиерът постави акцент върху търговията и инвестициите, туризма и инфраструктурата. Борисов беше категоричен, че взаимодействието в областта на образованието и на високите технологии също е от взаимен интерес за двете страни.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази надежда, че след вчерашната ползотворна среща на министър Марсуди с българския вицепремиер Екатерина Захариева, днешният българо-индонезийски бизнес форум с участието и на министър Емил Караниколов ще даде допълнителен стимул за засилване на двустранното сътрудничество.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема