Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Борисов: От следващия месец бюджетът ще усети разликата и тя ще е огромна

Парите

Борисов: От следващия месец бюджетът ще усети разликата и тя ще е огромна

Премиерът е категоричен, че никой не може да направи точно прогноза на задаващата се световна финансова криза

„Повярвайте, най-лесно е да освободим резерва на държавата. Този резерв никой няма да си го занесе вкъщи. Нека първо видим колко време ще трае тази гадост и тогава ще видим. Искам най-напред да останат пари за пенсионерите и тогава чак да видим къде и на кого може да помогнем. Една седмица само е минала!“, заяви Бойко Борисов.

По думите му в момента никой, дори икономистите не могат да направят прогноза какви точно ще са последиците за икономиката.

„От следващия месец бюджетът ще усети разликата и тя ще е огромна“, категоричен е премиерът и коментира, че българската икономика е отворена и отражението на задаващата се финансова криза в България ще зависи много от световната такава.

„Имаме 250 завода за авточасти, спрат ли или намалят производството, ще бъде пагубно за икономиката. Изпадне ли светът в тежка рецесия, ще изпаднем и ние“, поясни той.

И отново се обърна към собствениците на фирмите със скъп автопарк да продадат автомобилите си и да осигурят средства за заплати.

Премиерът обаче е оптимист, че след преминаване на пандемията бързо ще можем да се реорганизираме.

„Не знаем доколко ЕЦБ ще издържи, нито какво ще стане с другите държави. Затова тези мерки са толкова обвързващи“, допълни Борисов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още