Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Борисов: От следващия месец бюджетът ще усети разликата и тя ще е огромна

Парите

Борисов: От следващия месец бюджетът ще усети разликата и тя ще е огромна

Борисов: От следващия месец бюджетът ще усети разликата и тя ще е огромна - Tribune.bg

Премиерът е категоричен, че никой не може да направи точно прогноза на задаващата се световна финансова криза

„Повярвайте, най-лесно е да освободим резерва на държавата. Този резерв никой няма да си го занесе вкъщи. Нека първо видим колко време ще трае тази гадост и тогава ще видим. Искам най-напред да останат пари за пенсионерите и тогава чак да видим къде и на кого може да помогнем. Една седмица само е минала!“, заяви Бойко Борисов.

По думите му в момента никой, дори икономистите не могат да направят прогноза какви точно ще са последиците за икономиката.

„От следващия месец бюджетът ще усети разликата и тя ще е огромна“, категоричен е премиерът и коментира, че българската икономика е отворена и отражението на задаващата се финансова криза в България ще зависи много от световната такава.

„Имаме 250 завода за авточасти, спрат ли или намалят производството, ще бъде пагубно за икономиката. Изпадне ли светът в тежка рецесия, ще изпаднем и ние“, поясни той.

И отново се обърна към собствениците на фирмите със скъп автопарк да продадат автомобилите си и да осигурят средства за заплати.

Премиерът обаче е оптимист, че след преминаване на пандемията бързо ще можем да се реорганизираме.

„Не знаем доколко ЕЦБ ще издържи, нито какво ще стане с другите държави. Затова тези мерки са толкова обвързващи“, допълни Борисов.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати