Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Борисов: Повишеният кредитен рейтинг на България е поредната добра оценка

Парите

Борисов: Повишеният кредитен рейтинг на България е поредната добра оценка

Снимка:

Standard&Poor's повиши кредитния рейтинг на страната ни

Повишеният кредитен рейтинг на България е поредната добра експертна оценка за политиките, които провеждаме в сферите на икономиката и финансите. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, след като международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута до 'BBB/A-2' от 'BBB-/A-3'.

Перспективата пред рейтинга на страната ни е положителна. Според агенцията повишението на рейтинга е в резултат на устойчивото развитие на икономиката на България. Фискалните и външните баланси на страната са силни, а напредъкът по присъединяването на България към Механизма на валутния курс II е стабилен.  


Коментари (1)

ЦВЕТАНОВА Поздравления, г-Н БОРИСОВ! Това, което вие направихте на Б-Я, никой друг премиер не е успял. Убедена съм, че именно това е причината за озлобените, нагли и алчни К. ИМПЕКСОВА и спуснатият в президентската институция РАДЕВ и провалената му сделка за грипените. И все пак, този скъп на народа екскурзиант, какво направи в интерес на Б-Я, освен, че вреди. ГЕШЕВ да започне първо с корупцията в президентството, 2-та незаконни договора на ДЕСА във ВВС, както и служебните му апартамента. Кой получава повече от 1 служ.апартамент? К. ИМПЕКСОВА, РАДЕВ и ПП "БКП/БСП"са вредни за Б-Я!
30.11.2019 17:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още