Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Борисов: Всички пенсионери ще получат по 50 лв. добавка за трети пореден месец

Парите

Борисов: Всички пенсионери ще получат по 50 лв. добавка за трети пореден месец

Снимка:

Правителството отпуска над 105 млн. лв. за добавки към всички пенсии

„Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си“, заяви премиерът Бойко Борисов във Фейсбук след онлайн заседанието на правителството днес.

„Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване“, обясни премиерът.

Борисов подчерта, че независимо от трудностите, пред които страната е изправена заради коронавируса, от 1 юни тази година всички пенсии са увеличени с 6,7%.

„По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината“, каза още Борисов. И допълни:“Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите.“  


Коментари (3)

Бай Гроздан Някой ще се сети ли да каже „Мерси, Баце!“, а? Щото аз му благодаря. Не вижда защо да не го направя! Може да не е много по 50 лв. отгоре на месец, ама този, който вика, че са малко, да ми ги даде и да не си ги иска после!
16.09.2020 14:04 / Отговор
ЦИГАНИТЕ ПО ПРИРОДА СА НЕБЛАГОДАРНИЦИ. ДАЖЕ ПО-ЛОШО-ТЕ ПРОТЕСТИРАТ, ЧЕ СИ ИМ ПОМОГНАЛ.
ТЕ ЖИВ ТЕ ПОГРЕБВАТ.
ИСКАТ ВСИЧКО ТВОЕ-ТОВА Е РЕЛИГИЯТА НА КОМУНИСТИТЕ-ПРОТЕСТЪРИ НЕГРАМОТНИ И АЛЧНИ
16.09.2020 14:19 / Отговор
коментар Искам да попитам защо тези 50лв се дават и, на пенсионерите които са в организираните божкови "протести" -метежи и, не са доволни от направеното и, построеното от Борисов?!Никой няма да ми даде отговор знам ама аз да си попитам!
То е ясно, че няма как да знаеш точно кои са тези пенсионери ама те си лапват паричките, и си викат после -оставка, нали!
16.09.2020 16:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още