Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. БПГА: Няма да има поскъпване на горивата до Нова година

Парите

БПГА: Няма да има поскъпване на горивата до Нова година

БПГА: Няма да има поскъпване на горивата до Нова година - Tribune.bg
Снимка:

Нито избори, стачки, „жълти жилетки“ и протести ще предизвикат скок на горивата, каза Живодар Терзиев

Няма причини за поскъпване на горивата до Нова година, заяви на семинар в Боровец Живодар Терзиев от Българската петролна и газова асоциация/БПГА/, цитиран от  БГНЕС. Експертът представи пред журналисти графика, която онагледява позицията му, че ценовите пазари се движат плавно и не се виждат резки движения. Според Терзиев най-лошото и притеснителното на световните пазари е минало и не се очакват резки пикове, като регистрираните в средата на септември.

„Смятам, че нито избори, стачки, „жълти жилетки“ и протести на малки производители ще доведат до скок на горивата“, изтъкна Живодар Терзиев в Боровец.

Последният сериозен трус на пазара на горива бе в средата на септември, след като дронове атакуваха две петролни рафинерии в Саудитска Арабия и блокираха доставките на 6% от световния петрол. Цените се повишиха рязко до 20% за една нощ, след като Хашемитското кралство и САЩ  отвориха резервите си, а американският президент Доналд Тръмп обвини за атаката Иран и предизвика опасения за военен удар срещу страната.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема