Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. „Булгаргаз” иска с 2.52% по-ниска цена на газа за II тримесечие

Парите

„Булгаргаз” иска с 2.52% по-ниска цена на газа за II тримесечие

Булгаргаз иска с 2.52% по-ниска цена на газа за II тримесечие - Tribune.bg
Снимка:

Общественият доставчик води преговори с „Газпром експорт“ за по-ниска доставна цена на природния газ за страната

Общественият доставчик на природен газ - държавното дружество „Булгаргаз“, направи прогноза за цената на синьото гориво за второто тримесечие на 2020г., която е с  2.52% по-ниска от цената на суровината в момента, съобщиха от дружеството. Прогнозната цена на природния газ за ІІ-ро тримесечие е 42,93 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) или е по-ниска с 1,11 лв./MWh.

След като Европейската комисия сключи сделка с Газпром за свободен пренос на газ на конкурентни цени, което да сложи край на руския газов монопол в България и другите страни от ЦИЕ, „Булгаргаз“ води преговори с „Газпром експорт“ за намаление на доставната цена на природния газ за страната. Очаква се до края на м. февруари 2020 г., двете страни да се споразумеят и цената на природния газ за българския пазар да бъде значително намалена.

Веднага след подписване на споразумението „Булгаргаз“ ЕАД ще поиска от КЕВР намаление на цената на природния газ още от началото на м. март 2020 г., както и преразглеждане на начина на ценообразуване.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети