Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. „Булгаргаз” ще резервира допълнителен капацитет за втечнен газ край Александруполис

Парите

„Булгаргаз” ще резервира допълнителен капацитет за втечнен газ край Александруполис

Булгаргаз ще резервира допълнителен капацитет за втечнен газ край Александруполис - Tribune.bg
Снимка:

Целта - продължаване на държавната политика за диверсификация на източниците на доставка на природен газ

„Булгаргаз” ЕАД ще подаде заявление за резервиране на капацитет до оператора на терминала за втечнен природен газ край гр. Александруполис, Република Гърция – „Газтрейд” С.А., за 5 300 000 MWh/година («500 млн. куб. м. на година) за период от 10 години, считано от годината на въвеждането в търговска експлоатация на терминала. Това е регламентирано в Решение на Министерския съвет, одобрено на днешното му заседание, съобщиха от правителствената пресслужба.

След разпределение на заявения капацитет или част от него, "Булгаргаз" ЕАД ще проведе прозрачен и недискриминационен търг за доставка на втечнен природен газ (LNG) в рамките на общо резервирания капацитет на терминала за периода 2024 -2034 г. при ценови условия, които да реферират към цените на общоприетите ликвидни газови хъбове в света, информира БГНЕС.

С приемането на Проекта на Решение на Министерския съвет за резервиране на допълнителен капацитет от "Булгаргаз" ЕАД в терминала за втечнен природен газ край гр. Александруполис, Република Гърция, се цели продължаване на държавната политика за диверсификация на източниците на доставка на природен газ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети