Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Българските полицаи са сред най-добре платените в Европа

Парите

Българските полицаи са сред най-добре платените в Европа

Българските полицаи са сред най-добре платените в Европа - Tribune.bg
Снимка:

България е направила значително съкращение на персонала в МВР, сочи още анализ на Световната банка

Българските полицаи са сред най-добре платените в Европа. Изводът е от доклад на Световната банка. Като се вземе предвид покупателната способност според стандарта на живот, униформените у нас са на едно ниво на заплащане с полицаите в Швеция и Норвегия, твърдят от Световната банка. Малко по-назад в доклада са страни като Дания, Естония, Литва и Латвия.

Броят на полицаите в България е достатъчен и няма нужда да бъде увеличаван, а трябва да бъде правилно разпределен, сочи още анализът. МВР поддържа твърде голяма администрация, което е причина за драстично увеличаване на разходите за персонал.  

Човешките ресурси биха могли да бъдат използвани по по-добър начин чрез преразпределяне на персонала по функции и по области, така че да има достатъчно полицаи и пожарникари по улиците, както и чрез рационализиране на администрацията, така че персоналът да отделя по-малко време за административни дейности и повече за борба с престъпността и гарантиране на сигурността", сочи анализът.

Световната банка отбелязва, че България е направила значително съкращение на персонала в МВР през последните години, което е довело до намаляване на числеността на полицаите до средната за ЕС.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати