Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Частен съдебен изпълнител продава кинокомплексите „Арена Младост“ и „Арена Запад“

Парите

Частен съдебен изпълнител продава кинокомплексите „Арена Младост“ и „Арена Запад“

Частен съдебен изпълнител продава кинокомплексите Арена Младост и Арена Запад - Tribune.bg
Снимка:

Частен съдебен изпълнител обяви за публична продан двете сгради на най-голямата българска киноверига – Кино Арена в София, става ясно от съобщение на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ), предава mysofia.bg                                                                                     

Кино „Арена Запад“ на бул. „Тодор Александров“ е с начална цена от близо 3,6 млн. лв., като в нея се включва и теренът, върху който е построена сградата. Комплексът се състои от 15 киносалона и заведения за хранене и е с разгъната застроена площ от близо 17 хил. кв. м. В съобщението на КЧСИ се уточнява, че обект на публичната продан е само правото на собственост без правото на ползване на имота.

Кинокомплексът „Арена Младост“ в кв. „Младост“ 4 е с начална цена от близо 2,5 млн. лв., като в публичната продан не е включен теренът, върху който се намира сградата. Комплексът „Арена Младост“ също се състои от 15 киносалона и заведения за хранене и е с разгъната застроена площ от 15 100 кв. м. И за втората сграда обект на публичната продан е само правото на собственост без правото на ползване на имота.

За собственик и на двете сгради е посочено дружеството „Лето Инвест“. Според търговския регистър, представители в компанията са Христо Илиев, Патрик Мабри и Джейсън Страмел. „Лето Инвест“ е българско дружество на американската инвестиционна компания Apollo Global Management, която през 2018 г. купува два пакета с проблемни вземания от Пощенска банка и ОББ на фирмата Кино Арена.                                                                                                              


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети