Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Инж. Стефан Чайков: Пътните фирми няма да подписват нови споразумения преди изплащане на задълженията

Парите

Инж. Стефан Чайков: Пътните фирми няма да подписват нови споразумения преди изплащане на задълженията

Инж. Стефан Чайков: Пътните фирми няма да подписват нови споразумения преди изплащане на задълженията - Tribune.bg
Снимка:

Пътноподдържащите фирми няма да подписват никакви нови споразумения с държавата, преди тя да е разплатила дължимите суми, коментира пред Нова нюз инж. Стефан Чайков, председател на браншова камара "Пътища". Той е категоричен, че договорите за ремонт и поддържане са законни.

"Безспорно е, че дейностите, за които ние претендираме, са извършени. Те в 97,7% от случаите са текущ ремонт. За останалите 2,3% могат да се водят разговори", уточни инж. Чайков. По думите му депутатът от ПП Настимир Ананиев се е опитал да оказва натиск на ДНСК, но не успя да постигне резултат. Председателят на браншова камара "Пътища" предупреди, че има и 3000 км републикански пътища със стартирал ремонт, които са блокирани.

"Твърде рано да се говори за нови протести", отбеляза инж. Чайков.  Според него заплащането на 50% от дължимите суми към пътните строители през април е блокирало дейностите след 30 септември.

"Мечът, който да развърже Гордиевия възел, е в Конституционния съд/КС/. ГЕРБ сезира КС за решението АПИ да плати 50% по договорите за ремонт на пътищата, а отмяната на решението би дало възможност да се започнат преговори между служебния кабинет и нас", посочи Чайков. Той допълни, че пътните строители адмирират обявяването на нови обществени поръчки при нови условия.

"Очаквам начертаване на план за действие по заложените действия за пътна поддръжка и мерки, за да осигурим нормална поддръжка на пътищата", отбеляза инж. Чайков.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети пътища, МРРБ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати